torsdag 8 oktober 2015

En valp kvar att tinga!

 Är du intresserad av en bästa vän, suverän jaktkompis, duktig eftersökshund och/eller en hund att jobba med till t ex jaktprov är du varmt välkommen att höra av dig. Valparna är klara för leverans tidigast den 3 november, registrerade i SKK, dolda-fel försäkrade, vaccinerade och besiktigade.
Tel 070-216 96 40, e-post: kennelnerogialle@gmail.com

Om Tiger (NeroGialle Amalfi)

På stranden...

Tiger är husses hund, oerhört lojal och med stor integritet. Hon är väldigt trevlig att ha kring fötterna härhemma men det bästa hon vet är att jobba. Hon har en suverän näsa och stor viltfinnarförmåga samt den för labradoren så utmärkande av- och påknappen, lugn inne eller vid passivitet vid din sida för att blixtsnabbt kunna sättas i arbete.

Hon sopade hem full pott på anlagsprovet för viltspår, är väldigt spårsäker och jobbar lugnt men metodiskt i samarbete med sin förare. Att hon inte är champion beror inte på henne utan på oss, vi har inte kommit iväg till start fler gånger. Däremot har hon med god framgång använts på skarpa eftersöksuppdrag.

Tiger används som apportör på jakter och har utmärkelse på markprov i Jaktretrieverklubben, prov som genomförs i en skarp jaktsituation och ställer stora krav på stadga och viltfinnarförmåga. Hon har också 98 poäng av 100 på C-prov i SSRK (Workingtest).

Tiger på prisutdelning, den enda gula tiken på provet (Foto: Håkan Hansson)

Stamtavla: e. Proletariat Areuole (GBFTCH Craighorn Bracken - Tribea Briar of Proletariat)
u. Guamikeni's Live (Capandus Rocky Racccoon - Guamiken's Anna Maria Lenngren)
Tiger är självklart fri på höfter och armbågar, hereditärt fri från PRA och CNM. Dessutom är kullens pappa testad fri från SD2 (dvärgväxt) och därmed kommer hela kullen också att vara fri.
.

Tiger med trut

Om Mozes
Pappa till kullen är Mozes) (Levenghyl Monza) från Guamikeni's kennel, eller ja, ursprungligen är han ju Walesare även om han nu bor i Blekinge. Han är också en väldigt lugn kille inne och utanför arbetet men synnerligen framgångsrik på såväl prov som jakter.


Stamtavla: e. GB FTCH Emmawood Drake (GB FTCH Hatchfield Feargal - Greenbriar Vogue)
u. Levenghyl Midge (GB FTCH Willowyck Ruff - GB FTCH Glenpatrick Eve)

Från Sanna Pettersson, Guamikeni's, presentation:
En underbar hane efter framstående engelska jaktlinjer.  Mozes mamma kommer efter några av de mest framgångsrika linjerna i England, båda hennes föräldrar är champions, har toppplaceringar på IGL (Championshipet) och har lämnat mycket framgångsrika avkommor. Även Mozes pappa är champion.Hälsa:
HD: A-A index: 109 (2015-06-03)
ED: ua index: 106 (2015-06-03)
Ögon: Optigen – fri genom föräldrar, ögonlyst ua
CNM: fri via föräldrar
SD2 (dvärgväxt): Icke anlagsbärare
Meriter:
1 nkl jpr
1+1 ökl jpr, uppflyttad till elitklass
93 p wt nkl
1+1 ökl wt, uppflyttad till elitklass
Används i praktisk jakt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar