måndag 5 augusti 2013

Som sagt, valpar väntas

Vi väntar som sagt en kull valpar på min kära Kajsa (NeroGialle Bella Napoli). Kajsa är fri på höfter och armbågar, ögonlyst ua och hereditärt fri från PRA. Hon har ännu bara startats på ett enda jaktprov (matte har haft litet annat att göra) där hon sopade hem ett förstapris på direkten. Hon har också ett förstapris i Juniorklass på utställning samt är godkänd spårhund i anlagsklass. Hon används  i praktisk jakt där hon är en mycket uppmärksam och följsam dam. Kajsa är en pigg och mycket mjuk tik som älskar att arbeta och är otroligt följsam och med en mycket tydlig av- och påknapp! Hon funkar väldigt bra hemma också, favoritstället är i hundsängen mitt på köksgolvet...

Kajsas kull blir kennelns andra och precis som förra gången hoppas vi på att fortsätta på de hundar vi har för att själva eventuellt behålla en valp ur kullen för framtiden. Vår grundtanke är valpar med en tydlig instinkt för jakt, som kan användas praktiskt, gå på prov och/eller användas som spårhundar, men självklart kan det finnas andra sätt att jobba också, aktivitet är det viktigaste! Vi tror att valparna blir exteriört tilltalande och självklart, utmärkta familjemedlemmar!


Valparnas mamma Kajsa pryar på sitt första jaktprov 4 månader gammal 


Kajsa på kennelträff, 5 månader gammal.

Pappa till kullen är Lee (Delfleet Hawk), en riktig gentleman och en duktig apportör som invandrat från England till Skåne. Självklart är också han fri på armbågar och höfter samt PRA-fri och med ett fint förstapris på jaktprov. Läs mer om Lee här: http://www.applejacks.nu/Lee.htm

Pappa Lee apporterar.

Såväl Lee som Kajsa är gula, eller snarare foxröda.

Du kan läsa mer om respektive hund på Rasdata. Där kan du även gå bakåt för att se resultat och hälsostatistik för tidigare kullar:
Bella Napoli: http://labrador.nu/hund/2009/s4145909.htm
Delfleet Hawk: http://labrador.nu/hund/2006/s4652107.htm

Om oss: 
Vi är en familj som för ett år sedan flyttade från skogarna i Östergötland till Naturvårdsområdet Häckeberga sydost om Lund i Skåne. Jag är informatör till yrket, och min man Jim har i många år varit officer men växlar nu över till ett arbete i Svenska Jägareförbundet.

Vårt intresse för hund och labrador sträcker sig tillbaka 80-talet då vi hade våra första gemensamma labbar. Idag bor fyra hundar hos oss. Valparnas mormor Lina, Linas halvsyster Manda, Kajsas helsyster Tiger samt Kajsa. Våra hundar är familjemedlemmar, de äldsta flyttade med oss till Italien då famljen var utsända dit. Hundarna har en självklar plats hos oss, får ibland gosa i soffa och säng och självklart delta i vad som händer i familjen. De är alltid ett gäng att ta hänsyn till och vårt liv kretsar kring dem. Men vi ser också hundar som just hundar. De har sina egna behov av arbete, rätt mat, omvårdnad och respekt. För oss är våra hundar också en livsstil och de bjuder på massor av fina stunder!

Jim jagar aktivt och har då i första hand med sig "sin" hund, Kajsas syster Tiger. Hon är ett snille till jakthund och en tik som plockade full pott i sitt första spårprov. Jag brukar vara med som hundförare med mina tikar Kajsa samt Manda (Manda är idag 10 år, kommer att bli gammelmoster till valparna och den hund som lärt mig allt om apportering!).

 Kajsa, tv med sin helsyster Tiger (Nero Gialle Amalfi), mamma Lina (Guamikeni\s Live) och i bakgrunden hennes moster och min särskilda jaktvän Manda (Guamikeni\s En midsommarnattsdröm, moster)

Är du intresserad av att veta mer? Hör gärna av dig. Jag nås på tel 070-216 96 40 eller via e-post: ingakatarinaforsberg@gmail.com.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar