fredag 8 december 2017

Valpar 2018


Vi har haft en liten valppaus i kenneln men nu har vi stora planer för 2018. Om Gud vill och byxorna håller har vi åter en valpkull här nån gång i juni.

Mamma blir mitt Piller (NeroGialle Addolorata ur maffiakullen). Jag har haft förmånen att ha haft flera bra hundar i mitt liv men Piller sticker ut. Hon är en väldigt mjuk och lyhörd hund. Fantastik att ha runt benen här hemma men kommer ännu mer till sin rätt i arbetet, som är det bästa hon vet! Hon kombinerar en otroligt hög arbetskapacitet, fart, en suverän näsa och en otrolig vilja med en superb lyhördhet och samarbetsförmåga. När vi är ute och jobbar, då är det Piller och jag, den övriga världen försvinner litet... Sen är hon sån inne också.

Vi har hittills en 1:a i ukl/nkl på prov, delvis är det min lathet men jag vill också vara försiktig. Det jag bär med mig från provet är domarens kommentarer: "Det kan gå fort och fel, och så kan det gå fort och rätt, som i detta fall. Att se en förare bara stå och le när hon tar emot hunden, det värmer." Och så vid prisutdelningen: "Du har en förbannat bra hund". Sånt kan vi leva på länge, Piller och jag.

Förtjusande pappa blir DK TFCH SE FTCH SMPM17 Aspijana Qute, en helt fantastisk hund förd av duktiga Martin Villebaeck i Danmark. Anton, som han heter, är såväl också en synnerligen trevlig hund att ha kring fötterna! samtidigt som han och hans husse tagit flera championat tillsammans, en fantastisk arbetshund. Se bilder nedan. Jag tror mycket på denna kombination och sticker inte under stol med att blir det en gäng valpar här i juni kommer minst en att få flyttförbud.

All hälsa är såklart på plats, från armbågar och höfter till PRA, CNM, dvärgväxt, EIC osv. Jag skulle kunna skriva massor om den planerade parningen men tänker att är du intresserad? Hör gärna av dig så berättar jag mer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar