onsdag 8 juli 2015

Tiger är parad!

Då har vi lyckats genomföra inte bara en utan två lyckade parningar med Mozes så nu är det bara att vänta och hålla tummarna.

Tiger är husses kära, kära jaktkamrat med en viltnäsa och jaktlust utan dess like men också en god kamrat på såväl jakt som hemma på köksgolvet (och i soffan). Full pott på spårprov i anlagsklass och utmärkelse i Öppenklass hos Jaktretrieverklubben, ett prov som genomförs på praktisk jakt, inte med kallvilt. Tiger är självklart fri på höfter och armbågar och hereditärt fri från PRA och CNM.


Husse och Tiger, enda gulisen, på prisutdelning i JRK i december förra året. Foto: Håkan Hansson

Tiger är parad med Levenghyl Monza från Guamikeni's kennel, eller ja, ursprungligen är han ju Walesare även om han nu bor i Blekinge.

Saxat från Sanna Petterssons hemsida:
En underbar hane efter framstående engelska jaktlinjer.  Mozes mamma kommer efter några av de mest framgångsrika linjerna i England, båda hennes föräldrar är champions, har toppplaceringar på IGL (Championshipet) och har lämnat mycket framgångsrika avkommor. Även Mozes pappa är champion.
Hälsa:
HD: A-A index: 109 (2015-06-03)
ED: ua index: 106 (2015-06-03)
Ögon: Optigen – fri genom föräldrar, ögonlyst ua
CNM: fri via föräldrar
SD2 (dvärgväxt): Icke anlagsbärare
Meriter:
1 nkl jpr
1+1 ökl jpr, uppflyttad till elitklass
93 p wt nkl
1+1 ökl wt, uppflyttad till elitklass
Används i praktisk jakt
Och när vi ändå är igång och skryter, såhär skrev Sanna om sin Mozes för ett tag sedan: 
"Och får jag göra reklam för den svarte gentlemannen så behövdes det tre rekommendationer från tre olika internationella jaktprovsdomare för att ens få lov att köpa honom. Levenghyl är en av de mest framgångsrika kennlarna i hela Storbritannien. I dagsläget finns endast 4 labradorer från Levenghyl i Sverige och 1 i Danmark. 
Mina förväntningar var extremt höga och han har överträffat dem alla!


                                                              

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar