lördag 10 maj 2014

Dubbeldag på Svaneholm

Har haft en härlig dag på Labradorklubbens dubbelaktivitet på Svaneholm tillsammans med alla våra hundar, Tomas, Lotta och Hugo från Trelleborg samt Niclas från Lund. Det regnade litet imorse när vi samlades för genomgång av Workingtestet där Jim startade Tiger. Men medan vi gick från station till station klarnade vädret upp. Då det var dags för utställningsdelen hade det tack och lov helt slutat att regna.

Tiger skötte sig bra på provet. Hon hade en stunds tvekan vid den första stationen, en vattenmarkering, innan hon gick i och löste uppgiften på ett utmärkt sätt. Det är alltid svårt att veta varför en hund tvekar, min gissning är att stundens förvirring, första startande på rutan, tillsammans med två tjocka kablar som låg i vattnet gjorde att hon tvekade en kort stund. Hon fick iallafall 18 av 20 poäng, mycket bra.

Nästa moment var ett sök där hon först gick litet för djupt och säkerligen letade efter något mer spännande än dummies. Efter någon minut insåg hon att det hon letade efter inte var ankor utan tygpåsar och att de låg betydligt närmare än vad hon trodde. De fem kom in inom stipulerad tid och med fina avlämningar. Konstigt nog fick hon "bara" 4 poäng på rutan...

Ruta tre var skott och markering. Hon kom litet fel i vind men löste ändå uppgiften på ett smidigt sätt.
Efter ruta tre var jag och Lotta tvungna att gå tillbaka till bilarna för att förbereda di äldre för utställningen. Lina startade i seniorklass och Manda i veteranklass.

Nu har vi ju inga hundar som kommer till sin rätt i utställningsringen men såväl Lina som Manda tycker det är jättekul! att visa upp sig och då blir det roligt. Det var inte heller så många anmälda. Manda slutade som Bis 5 med Lina snäppet bakom. Såklart tyckte domaren att våra hundar var av "lite lätt typ" och hade "sluttande kors" men hon tyckte också att de hade söta huvuden och uttryck, prima pigment, fina rörelser och var båda i fantastisk form för sin ålder! Jag är mycket stolt över dem.

Jim och Tiger slutade på 71 poäng vilket var helt OK men litet förvirrande då de gjort ett jämnt resultat, om än inte på Tigers allra, allra högsta nivå. Vid prisutdelningen visade det sig att man missat åtminstone en som låg som samma poäng som den som kom tvåa så det blev litet förvirrat. Det kan vara fler än en som åkt hem med fel poäng.... :o)

Nå, strunt i det. Vår huvudsyfte med dagen var att ha litet kul med våra hundar samt visa Tomas, Lotta och Niclas hur dels ett jaktprov kan se ut och dels hur en utställning fungerar. Huvudsyfte två var att vänja Bob och Hugo vid miljöerna och vi lyckades med båda uppgifterna och ovanpå det hade vi en fantastiskt rolig dag. Vi avslutade det hela med litet korvgrillning, allmänt roligt prat samt hundbus hemma hos oss. Tack kära "valpköpare" (vilket konstigt ord) för en jättetrevlig dag och självklart också tack till Labradorklubben Skåne för ett trevligt arrangemang. Det krävs många frivilliga tappra krafter för att få till såväl en WT som en utställning. Well done!

Glömde ju såklart kameran imorse men här är några bilder från eftermiddagen:Niclas och Kajsa slappar litet efter en lång dag. 


Bob och Hugo reder ut vem som föddes först...Manda och Lina lyssnar på taktiksnack.


Tomas och Lina utvärderar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar