onsdag 2 april 2014

Kennelträff!

Ramarna kring kennelträffen börjar nu ta form på riktigt. Vi tänkte att vi startar kring lunchtid på lördagen med en enkel bit mat. Därefter kommer en duktig hundinstruktör i Svenska Jägareförbundet att ta över. Tanken är att vi litet delar upp oss i grupper beroende på hundarnas ålder och vad ni som hundägare vill och kan träna. Ingen press, allt sker på våra villkor, och förhoppningsvis får vi med oss nya roliga övningar och tankesätt. Ofta kan det vara lika lärorikt att titta på som att träna själv.
Efter det blir det allmän samvaro och så småningom middag. Håll tummarna för vädret så att vi kan sitta ute!
Söndagen inleder vi med en introduktion till viltspår, ledd av Birgitta Melin. För er som inte vet har Birgitta en kullsyster till Kajsa och Tiger, Vittra, en svart go dam som t ex är Svensk viltspårschampion, samt mer... Birgitta är utbildad viltspårsinstruktör och leder kurser uppe i Sörmland där de bor.
Under dagarna kommer det även att erbjudas tillfälle att prova på Rallylydnad, på egen hand utifrån olika stationer och beskrivningar som Birgitta har med sig från Labbeklubben i Sörmland. Jag har själv aldrig provat men det låter jättekul och inte minst de små lär uppskatta det.

Vi ser så mycket fram emot detta!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar